December 09, 2011

bila lieya berkate kate


haip2 bloggers! tak tau nak post pasal ape,, hehehe,, jap jap, tengah fikir nak cakap pasal ape,, hah! ade dah,, lately nie kan lieya ade` la bace banyak orang tulis pasal bahasa2 zaman sekarang kan? hahaha,, nak tau tak? sumpah rase cam nak gelak guling2 kat atas lantai nie bace status2 yang budak2 nie tulis dekat FB diorang,, hahaha,, asal boley nak bagi ayat yang power2 sangat sampai lieya tak paham ape yang nak disampaikan,, haha,, kalau perempuan je yang gune bahasa 'omey-omey' tak pe jugak, nie laki p0wn ade jugak yang gune ayat2 macam tu,, hahaha,, come on lah brother and sistah,, rase nyer boley je kan korang2 gune ayat yang bahasa melayu betul,, at least nak shortform kan bagi lah orang paham,, kalau tak, sia2 je lah korang post status tu tapi tak de orang paham *kecuali geng2 yang seangkatan dengan korang tu lah* tapi kan lieya salute la jugak dekat korang nie sebab sanggup la korang belajar bahase 'omey omey' uh,, dah lah payah,, ghee~~ bende nie tak tuju untuk sesiape p0wn unless korang yang makan cili,, hehehe,, ok lah,, akhir kate dari lieya yang comey lote nie *wah! itu perasan =='*, bahasa jiwa bangsa,, *huahuahua,, poyos2!

p/s: saye tau saye tak sempurna,, *peace(Y)*

Terima kasih atas kesudian membace entry yang ntah pape nie,, XD

2 comments:

shazwan: said... Reply Comment

btol2. setuju. gunalah bahasa yg oke sikit. bahasa jiwa bangsa, btw, anda ditag di entry saya. jom singgah.

http://tehtarik93.blogspot.com/2011/12/segmen-najwa-jom-menjala-follower.html

miss lieya said... Reply Comment

hahaha,, thanks,, :)

JajahanMisslieya